blog

Een onvergetelijke reis

Het is al weer een tijdje geleden dat we met Khalid Marokko bezochten. Maar de indrukken daarvan zijn als van gisteren.

De kleuren!
Van de kruiden in de Medina van Fez of de woestijn in het zuidoosten, vlak bij de grens met Algerije.
De geuren!
Van het heerlijke eten; maar ook de doordringende stank van de leerlooierijen in Fez.
De schoonheid!
Van gebouwen, de adembenemende natuur.

Onze groep bestond uit vier volwassenen en twee jonge kinderen, Khalid en onze chauffeur Mohammed. Khalid en Mohammed waren aandachtig, zorgzaam, enthousiast, vol humor; ze brachten ons op plaatsen waar je anders niet gauw zou komen. Ze kennen het land op hun duimpje.

Tien heel gevarieerde dagen. De schitterende koningsstad Fez om te beginnen, met de eeuwenoude Medina met z’n geheimzinnige sfeer, souk en met mozaïek versierde koranschool, het rijke Koninklijk paleis, etc, etc. Direct al een totaal andere wereld.

Daarna een lange rit in onze gezellige minibus naar Erfoud, via de Midden Atlas, waar sneeuw lag en mensen sleetje reden! in de woestijn een tocht op dromedarissen als in een film, wij gehuld in kleurige hoofddoeken, fijn tegen de warmte en het fijne zand. Overdag was het er warm, in de nacht goed koud. We sliepen er in een tent op luxe stretchers onder flink wat dekens.

Verder weer, door de Vallée des Dades en de Vallée des Roses naar de wonderlijke sfeer van Ouarzazate, met daarbuiten de filmstudio’s waar veel beroemde films zijn opgenomen.

En we eindigden in Marrakech, een drukke maar boeiende stad met veel bezienswaardigheden. De reis door een land waar je hartelijk wordt ontvangen. Een reis door een land met een cultuur die behoorlijk verschilt van de onze. Een reis als een indrukwekkende ontmoeting.

×

Reizenmetkhalid.nl

× Heb je een vraag?