Khalid’s missie

Wie is Khalid ?

Ik ben geboren en getogen in Khénifra. Tijdens mijn jeugd genoot ik vooral van de uitstapjes met mijn ouders naar de natuur. Later trok ik met vrienden graag de Midden Atlas in en ging dan op bivak. Omdat ik zoveel mogelijk over de natuur wilde weten, ben ik na de middelbare school biologie aan de Universiteit van Meknes gaan studeren. Ik ontdekte toen ook hoe leuk het is om over de natuur te vertellen, vandaar dat ik de opleiding voor gids ben gaan volgen.

Mijn interesse breidde zich al snel uit, met name op cultureel en culinair gebied. Sinds 1998 werk ik officieel als gediplomeerd gids. Tijdens een van de reizen die ik begeleidde, leerde ik mijn vrouw Monique uit Nijmegen kennen. Na enige tijd besloot ik haar in 2005 achterna te reizen. Na een periode van inburgering richtte ik mijn eigen reisbureau op. Daarbij kan ik volledig rekenen op de steun van Monique.

In Marokko werk ik samen met een aantal gidsen en chauffeurs waar ik 100 procent op kan vertrouwen. Bij een meerdaagse trekking schakelen we personeel uit de streek in voor het transport met ezels en verzorgen van de maaltijden. De meesten hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan met Nederlandse of Belgische reisgezelschappen en kunnen vaak met de nodige humor reageren op cultuurverschillen. En wat een genot om ze samen muziek te horen maken bij het kampvuur.

Voor mij is het de grootste uitdaging om een brug te slaan tussen mijn reizigers en de bewoners. Dat ik zowel de Berber taal, het Marokkaans, Frans en Nederlands spreek, komt daarbij goed van pas. Voor mijn reisbureau ben ik een aantal maanden per jaar in Marokko. Behalve dat ik dan mijn uitgebreide netwerk  onderhoud en reizen begeleid, blijf ik op zoek naar de mooiste locaties en accommodaties.

Waarom Reizen met Khalid ?

Reizen met Khalid kent vier bijzondere reizen. Zoals de naam al zegt, reis je samen met mij. Op deze vier reizen ga ik altijd mee en breng je op plekken waar je anders niet makkelijk komt. Reizen met Khalid staat gelijk aan een onbezorgde trip en biedt een uniek inkijkje in mijn Marokko.

De twee rondreizen zijn avontuurlijke reizen voor groepen die prijs stellen op comfort: we combineren een rustig reistempo met comfortabele accommodaties.

De twee trekkings zijn voor meer sportieve gezelschappen, die van ongerepte natuur houden. Ze zijn speciaal, omdat je in gebieden rondtrekt, waar je zonder mij niet zo gemakkelijk komt. Alle bijzondere reizen bevatten een combinatie van natuur en cultuur en voeren deels buiten de gebaande paden.

×

Reizenmetkhalid.nl

× Heb je een vraag?